Na de gedwongen lange winterpauze kon er eindelijk weer gevoetbald worden in eerste provinciale. VC Herentals ging daarbij op bezoek bij Katelijne, geen geschenk om mee te starten. Rood-wit kon opnieuw rekenen op Danquah, die de officiële bevestiging gekregen heeft dat hij mocht spelen. Van Aerschot is nog steeds out, Van Rompaey hernam bij de reserven en Van Ende was geschorst.In de beginfase was het voor beide elftallen even zoeken maar de thuisploeg zorgde daarop voor het eerste gevaar, de schuiver van Leysen ging voorlangs. Herentals reageerde met een afstandsschot van Coomans maar dat mistte de juiste richting. Op het kwartier is het dan toch raak, Luyten kon ongehinderd de bal naast Van Den Schoor plaatsen en Katelijne op voorsprong brengen. Luttele minuten later had Luyten de 2-0 aan de voet maar Van Den Schoor voorkwam met een ultieme redding meer onheil. Herentals groeide in de eerste helft en moest niet onderdoen voor de ploeg die op een mooie 3e stek stond geparkeerd in het klassement. Toch bleef het moeilijk voor rood-wit om een uitgespeelde kans bijeen te voetballen. Zowel Coomans, Danquah en Benijts probeerden het daarom vanop afstand maar al bij al kon doelman Vercammen zonder veel moeite redding brengen. Katelijne was al even niet meer aan het Herentalse doel geweest maar bij de eerste echte tegenprik verdubbelde de thuiploeg wel de score. Leysen met een gemeten voorzet waar Solomon centraal helemaal vrij mocht inkoppen. In de slotminuut kende Herentals pech, Coomans met een uithaal die de bal via de voet van de keeper nog in corner doet belandden maar aan de score wijzigde niets meer. [b]3-0 te zwaar verdict[/b]In de tweede helft verkwanselde VC een reuzenkans. Na een prima voorzet kwam Van De Craen iets te onbesuisd ingelopen waardoor hij de bal hoog over doel schoot, hier zat zeker meer in. Even later moest Paepen het veld verlaten met een kleine blessure zodat Moons hem kwam vervangen. Katelijne drong niet echt meer aan maar ook de beste pijlen van de bezoekers leken verschoten. Coomans stak de bal listig achter de thuisdefensie maar Moons kwam een seconde te laat bij de bal. Even later ging Coomans voor persoonlijk succes maar zijn plaatsbal werd door Vercammen gepareerd. Naets dreigde voor Katelijne met een grondscherend schot maar het vizier stond niet goed afgesteld. Enkele minuten voor het einde moest Herentals de kelk tot op de bodem ledigen. Invaller Baetens was sneller dan zijn bewaker en lepelde de bal naast Van Den Schoor in doel, dit was meteen de eindstand.Verlies op Katelijne mag dan wel ingecalculeerd zijn, 3-0 is toch een iets te zwaar verdict. In de eerste helft was Herentals trouwens meer dan de evenknie van zijn tegenstander maar het balbezit leverde niet echt kansen op. Met wedstrijden tegen ’s Gravenwezel, Merksplas en Leest op het programma komen de wedstrijden van de waarheid er nu aan. Aan de afwerking zal dan zeker moeten gewerkt worden maar trainer Janssens kan met Van Rompaey en Van Ende alvast over twee bijkomende spelers beschikken.[i]Verslag Kurt Van Leemput/VC/ThalsFM NetelandNieuws.[/i]